ANKARA / SİNCAN - Şehit Evren Ayyarkın İlkokulu

Şehit Evren Ayyarkın kimdir

Şehidimiz Evren AYYARKIN 06.01.1982 yılında Çorum´da ailesinin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. 1987 yılına kadar Ankara Abidinpaşa´da diğer yıllarını ise Batıkent semtinde geçirdi. 1988-1989 eğitim öğretim yılında Batıkent Kentkoop İlköğretim Okulunda öğrenim hayatına başladı. Lise eğitimini 1996-1999 yılları arasında Batıkent Kaya Beayzıtoğlu Lisesinde tamamladı. Arkadaşları ve öğretmenleri tarafından sevilen bir insandı. Derslerinde gösterdiği başarının yanı sıra sportif ve sosyal faaliyetlerde başarılı bir öğrenciydi ve okulun futbol takımının iyi bir oyuncusuydu. Evren AYYARKIN Şehit olduğunda Anadolu Üniversitesi Açık Öğreitim Fakültesi 3. sınıf öğrencisiydi. Evren AYYARKINI´ın askerliğe olan sevgisi küçük yaşlarda Ulu Önder ATATÜRK´ün askeri ünüformalı resimlerini gördükçe başlamıştı.Ulu Önder ATATÜRK´e olan sevgisi bu mesleği seçmesindeki en önemli etkendir. En büyük hayali ve hedefi olan askerlik için 2003 yılında uzman çavuşluk sınavına başvurdu.Sınavları ve kursları başarı ile tamamlayarak 2004 yılında vatanın her karış toprağını koruma sevdası ve yemini ile Hakkari ili Çukurca ilçesinde göreve başladı.

Şehidimiz Evren AYYARKIN 2005 yılının Temmuz ayında evlendikten sonra ikinci görev yeri olan Hakkari ili Şemdinli İlçe Jandarma Komutanlığı´na tayin edildi. Şemdinli İlçe Jandarma Komutanlığı´ndaki görevi sırasında 05 Ağustos 2005 günü haince gerçekleştirilen bombalı bir saldırı sonucu vatanımızın bölünmez bütünlüğü adına ŞEHİT olmuştur.

Ankara il Milli Eğitim Ad Verme Komisyonunun 16.01.2008 tarihli kararı ile okulumuza Şehit Uzman Jandarma Çavuş Evren Ayyarkın İlköğretim Okulu adı verilmiştir.

Yayın: 10.02.2020 - Güncelleme: 06.09.2023 10:16 - Görüntülenme: 560